Galerii: vanasse ujulasse ehitatud kodu paistab silma julge sisekujundusega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy

Ettevõtlikud inimesed rajavad tänapäeval kodu kõige uskumatumasse koht: kirikuidki ehitatakse ümber elamuteks, niisiis ei panegi väga imestama, et koduks on kohandatud ka üks endine ujula.

See Suurbritannias Lääne-Sussexis St Leonardsis asuv ujula on pika ajalooga: 1875. aastal valminud avalikuks ujulaks ehitatu hoone oli kõigile kasutatav vaid kuus aastat, pärast seda läks see tüdrukutekooli kasutusse ja jäi nende ujulaks aastateks. Sõja ajal täitis tühjaks jäänud ujula ka kiriku ülesandeid ning 20. sajandi lõpupoole sai sellest hoopis klaasitöökoda. Käesoleva sajandi algusest jäi hoone tühjaks, kuniks jõudis ühe perekonna valdustesse, kes sellest endale kodu ehitas.

Ujulast koduks ehitatud maja.
Ujulast koduks ehitatud maja. Foto: Caters News Agency/ Mercury Press/ Scanpix

Võimsate remondi- ja ümberehitustööde tulemusena sündis kodu, kus on neli magamistuba, kodukino ruum, keeglisaal, kolm vannituba, majasisene korvpalliplats ja stiilne avatud poolkorrus. 

Sisekujunduses on siiski säilitatud hulganisti vihjeid maja ajaloole, taastatud on palju algupäraseid puitdetaile. Kui hästi vaadata, on ujula maja interjööris endiselt ära tuntav, aga selle nägemiseks tuleb mõistagi kasuks, kui tead, mis otstarve hoonel esialgu oli.

Ujulast koduks ehitatud maja.
Ujulast koduks ehitatud maja. Foto: Caters News Agency/ Mercury Press/ Scanpix

Lõbusa sisustusega kodu on nüüd end praeguste omanike jaoks ammendanud ja otsib pisut enam kui 1,5 miljoni euroga uut omanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles