Veebis ringleb ohtlik koristusnipp, mida kindlasti järele proovida ei tasu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kõike, mida internet soovitab, ei maksa kindlasti järele proovida. Nii näiteks tuleks vältida järgnevat puhastusvahendite miksimise nippi, mida veebis miskipärast agaralt soovitama on hakatud.

Kevadkoristuse käigus püütakse ikka leida meetodeid, kuidas kodu kohe eriti säravaks saada. Miskipärast on selle käigus tänavu liikvele läinud üks puhastusvahendite omavahelise segamise «nipp», mida kodus kindlasti proovida ei tasu.

Nimelt jagatakse vastavates Facebooki-gruppides ideed segada omavahel valgendajat ning äädikat - sellest kombinatsioonist, väidavad paljud, saab suurepärase puhastusvahendi, mis sobib eriti hästi näiteks vannitubade küürimiseks. 

Teoorias võib see kõik kaunis tunduda, praktikas on tegemist väga ohtliku seguga, mis tekitab mitmeid terviseprobleeme. Portaali Good Housekeeping puhastusrubriigi toimetaja Carolyn Forte ütleb, et sellise segu kasutamisel võib tekkida köha, hingamisraskused, kõrvetustunne kurgus ja silmades ning lakkamatu pisaravool. Seda kõike vaid lühiajalisel kokkupuutumisel seguga. Pikemaajalisel sissehingamisel on ka tagajärjed raskemad. 

Kui endas ja oma keemikuteadmistes väga kindel pole, tasub alati meeles pidada üht lihtsat reeglit: puhastusvahendeid ei maksa omavahel kunagi segada, sest pole teada, millega see lõppeda võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles