Üürileandjad keelavad üha sagedamini üürnikel korteris süüa valmistada (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuigi see kõlab aprillinaljana, on tegu täiesti tõsise looga: üüriäris on levima hakanud uus lähenemine, mis keelab üürnikel üürikorterites söögi valmistamise. Parimal juhul on lubatud mikrolaineahi.

Komme on alguse saanud San Franciscost, kus see on juba nii levinud, et üürikorteri otsijatele ei tule see enam erilise üllatusena, vahendab Fox News.

Hetkel on linna Bay Area piirkonnas pakkumisel näiteks 90 üürikorterit, mille kuulutuses seisab, et söögivalmistamine on korteris kas keelatud või piiratud. 

Sarnaseid pakkumisi leiab ka New Yorgist, kus neid on küll pisut vähem: eelmise nädala seisuga kõigest 20, mis on linna suurust arvestades olematu number. 

Mis põhjusel säärane trend levima on hakanud, on pisut ebaselge. Ühe teooria kohaselt on see üürileandjale lihtsalt kergem lahendus: korteri saab anda üürile ilma, et oleks vaja investeerida köögi kavandamisesse ja sisustamisesse, samuti jääb ära köögitehnika väljavahetamise vajadus ja muud hooldustoimingud.

Ameerika Ühendriikides ükski seadus üürileandjat üürilisele köögi võimalust pakkuma ei kohusta. Osariigid võivad küll kehtestada oma seadusi, nii näiteks peab San Francisco linnas köök küll olemas olema, aga seal ei pea olema lubatud söögi valmistamine. 

Kui komme veelgi levib, tasub ehk ka siinmail hakata vaatama üürikortereid mõnusate takeaway-söögikohtade lähedusse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles