Kodu Tallinna kõige lastesõbralikumas linnaosas jääb mudilastega peredele kättesaamatuks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMP05:   HELBE 9B, OLIVER KRUUDA MAJA  : TALLINN, EESTI, 07OCT08
Pildil on Oliver Kruuda maja aadressil Helbe 9 B. 
lt/Foto:LIIS TREIMANN
TLMP05: HELBE 9B, OLIVER KRUUDA MAJA : TALLINN, EESTI, 07OCT08 Pildil on Oliver Kruuda maja aadressil Helbe 9 B. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna kõige lastesõbralikumas piirkonnas Nõmmel jäävad kvaliteetsed korterid noortele peredele kättesaamatuks, näitab City24 uusarenduste analüüs.

Uute korterite hinnad on Nõmmel Tallinna madalaimate hulgas, kuid lastega peresid hoiab Nõmmest eemal just uute korterite nappus.

«Erinevalt näiteks kiirelt arenevast Haaberstist on Nõmme nii-öelda valmis linnaosa, kuhu aeg-ajalt ehitatakse mõni uus kortermaja, aga mitte uusi asumeid ja uut linnaruumi,» selgitas City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. «Päevinäinud kortereid ja eramuid leidub küllalt, kuid väikeste lastega pere jaoks pole kumbki eriti ahvatlev, meie küsitluse järgi sooviks veerand Tallinna koduotsijaist elada Nõmmel, aga 75 protsenti neist eelistab uut korterit.»

Noppel-Kokerovi kinnitusel on Nõmme elukeskkond väikeste laste kasvatamiseks Tallinna parim. «Kuritegevuse ja liikluse seisukohalt on Nõmme üks Tallinna turvalisemaid elupiirkondi,» rõhutas ta. Nõmmel tuleb iga 2000 elaniku kohta üks park ja iga 1000 lasteaialapse kohta 24 mänguväljakut, mida on rohkem kui kusagil mujal Tallinnas.

Nõmmel töötab ka 13 lasteaeda, mida on vaat isegi rohkem kui märksa suurema koolieelikute arvuga Haaberstis või Mustamäel. Valdavalt aedlinnalises Nõmme linnaosas on City24 uusarenduste portaali andmeil täna müügis vaid 30 uut korterit.

«Uusi korterelamuid Nõmmele hulgaliselt juurde ei tule, ja uue majaosa või eramu ostmine Tallinna linna piires käib noorele perele sageli üle jõu,» märkis Noppel-Kokerov. «Ümbritsev elukeskkond muutub aga kodu ostmisel järjest olulisemaks ja prognoosin, et Nõmme päevinäinud kortermajade uueväärseks renoveerimine hakkab arendajatele järjest suuremat huvi pakkuma.»

Loe rohkem kinnisvarauudiseid portaalist City24.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles