Tänavused tapeeditrendid põikavad džunglisse ja minevikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskeimad tapeeditrendid toovad meie seintele soojust ja rohelust.
Värskeimad tapeeditrendid toovad meie seintele soojust ja rohelust. Foto: Shutterstock

Elustiilisalongi Muster tootejuht Elerin Birnbaum annab ülevaate tapeedimaailma viimastest trendidest.

Iga aasta algul tulevad tapeeditootjad välja uue kollektsiooniga. Nende põhjal võib ennustada, et lähiaastatel näeme kodude ja modernsete ühiskondlike hoonete seintel palju soojades loodustoonides suuri lehemotiive või metalselt läikivaid 3D-efektiga geomeetrilisi mustreid, vahendab Arco Vara blogi. 

Sel hooajal kandub looduse ilu jõuliselt siseruumidesse, tõeline hitt on suured palmi-, monstera- ja sõnajalalehed. «Suured lehemotiivid on väga-väga trendikad, nende kõrval on troopilisi lilli ja puuvilju, džunglitemaatikat, suurte lehtede vahel on näha troopika loomi või linde. Üldmulje on lopsakas ja soe,» kirjeldas Birnbaum. Kes ei taha oma seinu väga värvikirevaks muuta, leiab troopilisi lehti ka tagasihoidlikumates toonides.

Minevikust tuttavad geomeetrilised mustrid teevad uuenenuna samuti uut võidukäiku. «Kui varem kasutati valdavalt kolmnurki, siis nüüdseks on lisandunud teisi geomeetrilisi kujundeid,» seletas Birnbaum. 

Minimalistliku stiili austajaid rõõmustab kolmas väga tugev trend, kus tapeedid imiteerivad erinevaid pindu, peamiselt marmor-, betoon- või krohvpinda, aga ka vanutatud puitu või uhutud pinda. «See eeldab pisut spetsiifilisemat maitset, aga on siiski ülitrendikas,» märgib Birnbaum.

Loe tapeeditrendidest veidi rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles