Fotod: Tallinna vanalinnas pakutakse üht keskajast pärit haruldust müügiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arco Vara.

Katariina käigus, kus tänaseni on tunda keskaja hõngu, on müügil Tallinna vanim teaduslikult dateeritud hoone, 1230. aasta paiku ehitatud Mauritiuse maja. 

Paekivist elamu on sajandite jooksul olnud koduks raehärradele ja suurkaupmeestele, vahendab Arco Vara.

Mauritiuse maja on oma nime saanud 13. sajandil seal elanud filosoofi ja esimese Eestimaalt pärit õpetlase, Tallinna dominiiklaste kloostri ülema Mauritius de Revalia järgi. Professor Juhan Maiste on hoonet nimetanud Eesti ja kogu Põhja-Euroopa üheks tähtsaimaks kultuurimälestiseks.

Foto: Arco Vara

«Mauritiuse majas kirjutati esimesed eestikeelsed käsikirjad, siin koostati Lübecki linnaõiguse Tallinna koodeks,» kirjutab Arco Vara maakler Tiina Steinberg.

Foto: Arco Vara

Hoone renoveeriti põhjalikult 1990. aastatel. Elamu esimeselt korruselt leiab on arhailisene kaminaga diele ehk pearuumi, teisel korrusel asub aga kaminaga söögituba, köök ja vannituba. Kolmandal korrusel tervitab elanikke vaimustav elutuba, neljandal aga magamistuba ning leili- ja duširuumiga saun lisaks. 

Foto: Arco Vara

Uuri harukordse pakkumise kohta Arco Vara koduleheküljelt lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles