Fotod: majaomanik protesteerib linnavalitsuse ebaõiglase otsuse vastu üsna omapärasel moel

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Mees, kes linnavalitsuse survel oma maja ümbritseva aia poole madalamaks võtma pidi, ei taha talle tehtud ülekohtuga kuidagi leppida ja avaldab väga huvitaval moel meelt.

Californias elav Jason Windus ehitas oma aia ligi kahe meetri kõrguseks, sest tahtis, et tema koerad saaksid aias vabalt joosta ja poleks vaja muret tunda, et nad põgenema pääsevad, vahendab Huffington Post.

Santa Rosa linnas elava mehe naaber aga esitas tema peale kaebuse: aed takistavat liiklust, sest piirab nähtavust. Linnavalitsus võttis asja tõsiselt ja käskis mehel 9000 eurot maksnud aia poole madalamaks teha. Mehele lubati, et kui ta seda ei tee, peab ta iga viivitatud päeva pealt 500 eurot trahvi maksma.

«Nad ajasid mu paanikasse. Muidugi võtsin aia madalamaks,» ütleb mees. Kuid sellega ta ei piirdunud: vaikse protestiavaldusena paigutas ta aeda paljad mannekeenid ja sildi, mis teavitab, et väljapanek ja koht laua taga on pühendatud tüütule naabrile, kes tema peale kaebas.

Windus ütleb, et mannekeenid olid tal juhuslikult olemas ja ta hoidiski neid alles lootuses, et tekib paras hetk nende kasutamiseks. Kohalikud on mehe sõnul väljapanekust vaimustuses. «Ma ei osanud seda oodata, aga siiani on maja juures peatunud vähemasti 50 inimest, väljapanekut pildistanud ja kiitnud,» sõnab ta.

Otsus oli aga mehe sõnul täiesti ebaõiglane. Ta kinnitab, et naabruskonnas on palju aedu, mis on sama kõrged kui tema esialgne ja neid ei käsi keegi madalamaks teha. Ta juhtinud sellele ka linnaametnike tähelepanu, aga paraku pole see siiani kedagi huvitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles