Kinnisvaramüüjate välimääraja: teravkeelsest närvipuntrast ebakindla lillekeseni

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramüüjate välimääraja.
Kinnisvaramüüjate välimääraja. Foto: shutterstock.com

Arco Vara maakler Alo Ergma võtab luubi alla kinnisvaramüüjate peamised eristusjooned.

Siiani on kodumaise kinnisvaraturu ülevaated keskendunud ülekohtuselt eeskätt numbritele, Arco Vara maakler pöörab selle tendentsi pea peale ning jagab tabavat arusaama Eestis liikvel olevatest kinnisvaramüüjatest.

«Suurhääl-teravkeel»

Oma üle-eestilise levialaga on suurhääl-teravkeele asurkond üks arvukamaid ning elujõulisemaid. Kindlasti ei pea kartma, et nende arvukus võiks nähtavas tulevikus langeda. Iseloomult on taoline müüja heitlik ja äkiline. Sagedased vihapursked järgnevad harvadele vaikusehetkedele sama kindlalt kui vihm jaanipäeval.

«Siidjas kaunishääl»

Seda esmapilgul sümpaatset liiki võib tihti kohata suuremate tõmbekeskuste vahetus läheduses, mis on ka loogiline, sest liigi elujõu säilitamiseks hädavajalikud hooldusteenused, eesotsa spaa, fitnessiklubi, juuste- , ripsme- ja küünehooldusega, asuvad reeglina suuremates keskustes. Iseloomult ülevoolavalt enesekindel pealispind võib aga peita ebakindlust torutööde ja teleripuldi asukoha osas. Sisemine ja väline ilu ei pruugi olla ideaalses tasakaalus, kuid siidjat pealispinda on alati kena vaadata.

«Turd-kinnismeel»

Võib kohata nii sooserval kui ka trendikas betoondžunglis. Asurkonna suuremat tihedust on täheldatud Lääne-Eesti madalikul ja Harjumaa põhjaosas. Omab teatud sarnaseid jooni suurhääl-teravkeelega, kuid väljendusviis on vaoshoitum ja parketikõlblikum. Kaldub teatud olukordades emotsionaalselt klammerduma. 

«Paljasjalg-puulemb»

Võru-Hargla orundist Peipsi-äärse madalikuni pesitsev paljasjalg-puulemb eelistab veekoguäärseid puisniite. Küllaltki kartliku loomuga ja esmapilgul habras nagu tolmlev võilill on sisemiselt tegelikult visa ja vastupidav nagu saunaviht. Hoolimata vanusest võib paljasjalg-puulembi eksimatult ära tunda vallatult tuules lendlevatest lahtistest juustest ja mahukast käekotist, kuhu mahuvad hõlpsasti nii Valdur Mikita «Lingvistiline mets» kui ka karbike isetehtud karulaugupestot.

Kinnisvaramüüjaist veidi lähemalt Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles