Esmakordne kinnisvaraturul: korteri kummalised müügitingimused pakuvad üllatuse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikides müügisoleval kodul on õige kummalised müügitingimused.

Bostoni linna Charlestowni naabruskonnas müüki paisatud korter on peaaegu nagu iga teine sealkandis müügisolev elamispind. Uusi omanikke ootavat kinnisvaraobjekti eristab teistest taolistest kaks üsna ootamatut nõuet.

Nimelt, 57,5 ruutmeetrise korteri ostjad peavad olema üle 55 eluaasta vanad, vahendab realestate.boston.com. Lisaks ei tohi uue omaniku aastane sissetulek ületada 53 213 eurot. Mitme ostja korral jääb ülemine piirmäär 60 790 euro juurde. Lisaks ei tohi uute omanike maine vara ületada 66 068 eurot, pensionifondid välja arvata.

Piirangutest ning nõuetest hoolimata on koduotsijate huvi selle remonti vajava korteri vastu üllatavalt suureks kujunenud. 

«Vanusepiirang tuleb inimestele üllatusena», seletas kinnisvara vahendav makler Jonathan Diffenbach. «Inimesed on harjunud sissetulekute arvestusega, vanusepiirang on aga esmakordne,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles