Uute kodude buum kandub Tallinna kesklinnast Haaberstisse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti liiklussõlm.
Haabersti liiklussõlm. Foto: Mihkel Maripuu

Hea elukeskkond ja soodsad hinnad tõmbavad Tallinna kinnisvarabuumi keset üha rohkem Haabersti uusasumitesse, näitab City24 uusarenduste analüüs. 

Ostjate nõudmised kodu ümbritsevale elukeskkonnale kasvavad aasta-aastalt. Inimesed on jõudnud arusaamale, et ümbritsev linnaruum on osa kodust ning teevad ka oma valikud lähtuvalt sellest. 

Inimesi, kes hindaks kõrgelt akna all asuvat suurt asfalteeritud parkimisplatsi ja kõrval asuvat magistraali, jääb City24 tegevjuht Karin Noppel-Kokerovi hinnangul üha vähemaks.

«Tänane koduostja peab palju olulisemaks, et kodu oleks kvaliteetne ning seda ümbritseks turvaline ja meeldiv linnaruum koos vähese liiklusmüra ja värske õhuga,» märkis ta.

Haabersti uusasumid pakuvad seda koos Tallinna peaaegu kõige soodsamate hindadega.  Iga neljas Haaberstis müüdud korter on Noppel-Kokerovi sõnul kas päris uus või kuni paari aasta vanune. Ehitustempo aeglustumisest ja ostusurvest tingituna peaksid aga Haabersti uue korterite hinnad võtma sellel aastal suuna üles.

City24 uusarenduste portaali andmeil on Haaberstis praegu müügis 349 uut korterit. Kokku on Tallinna uusarendustes müügil ligi 2100 uut korterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles