Kolm nõuannet, mida järgida, kui tahad sisustada kodu nagu mõistlik inimene

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui tahad olla mõistlik ja vastutustundlik inimene, tuleb ka kodu sisustamisel arvestada teatud punktidega. 

Rohelisele mõtteviisile ja keskkonnasäästule orienteeritud portaal TreeHugger annab mõned nõuanded, mida silmas pidada, kui tahad oma kodu mõistliku inimese kombel sisustada.

Eelista ajatut stiili

Üks suurimaid kodusisustamisega kaasnevaid probleeme on trendide tagaajamine. See, mis ühel aastal moes, ei pruugi järgmise aastal seda enam olla ja nii tuleb kogu kodu sisustus jälle välja vahetada. Seepärast on väga arukas valik ajatu, klassikalise stiili eelistamine. Ka eklektika on sobilik, sest see võimaldab paljude erinevate stiilide miksimist. 

Kasutatud esemed

Kõige lihtsam viis oma kodu kujundamisel keskkonda säästa on eelistada kasutatud esemeid. Eriti lihtne on see juhul, kui armastadki mööblit, mis pisut ajahambast puretud, aga ka juhul, kui eelistad veatu välimusega mööblitükke, on neid võimalik kasutatud mööbli hulgast leida. Sihikule tasub võtta vanakraamipoed, ostu-müügi keskkonnad veebis ja kirbuturud. 

Tervisesõbralikud materjalid

Kui ostad koju uut sisustud, eelista firmasid, kes mõtlevad läbi, millest ja kuidas nad oma mööblit ja sisustusesemeid toodavad. Õiglase kaubanduse esemed on alati hea valik. Eelistada tasuks igal juhul täispuitu. Eelista kohalikku toodangut, toeta väikeettevõtjaid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles