Ekspert: linade pesemissagedus sõltub suuresti hooajast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameerika tekstiilieksperdi sõnul võiksid koduomanikud oma voodipesu märksa tihedamini pessu visata.

Tekstiiliekspert Tricia Rose'i sõnul ei paista inimesed üksmeelt leidvat, seda ei oma voodipesu kui igapäeva rõivaste pesemise osas. Asjatundja sõnul oleneb voodipesu pesemissagedus rohkesti hooajast ning inimese öistest harjumustest.

«Higistamine, rõivad ning isegi voodis põske pistetud söögipalad määrivad inimeste voodipesu. Krõbedavõitu kevadööl pidžaama väel magav naisterahvas on ikka hoopis teine tera võrreldes kuumal suveööl magava teismelise poisiga,» rääkis Rose väljaandele realsimple.com. Lisaks paneb voodipesu puhtusele paraja põntsu ka voodis magajate arv. Jagatud voodi määrdub ju teadagi kaks korda kiiremini kui üheinimese voodi. 

Asjatundja soovitab oma voodipesukomplekti, ühes padjapüüride, lina ja tekikotiga, iga nädala tagant pessu visata. «Kord nädalas on minu jaoks standard,» ütles ta, lisades, et pesemissagedus sõltub loomulikult suurel määral ka isiklikest eelistustest. Värskuse kaotanud voodipesu on tema sõnul parim indikaator sellest, et on aeg oma voodipesu puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles