Fotod: seitsmeaastase poisi tekitatud põleng jättis pere kodust ilma

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riley ema Charlotte´i ja venna Tyleriga.
Riley ema Charlotte´i ja venna Tyleriga. Foto: Charlotte Hawksworth /SWNS.COM / Scanpix

Tulekahju, mille seitsmeaastane poiss oma kodu elutoas tekitas, paisus nii tõsiseks, et pere jäi põlengu tagajärjel kodutuks.

Seitsmeaastane Riley Stevens leidis oma kodus köögist külmkapi pealt ema tulemasina, põgenes leiuga elutuppa ja asus diivanil sellega mängima. Asi võttis halva pöörde: diivan süttis põlema, vahendab Daily Mail. 

Riley, kes ära võetud mänguasju otsides kogemata tulemasina avastas, ei osanud arvata, kui halvasti tema temp lõppeda võib. Vaid minutitega oli diivan lausleekides ja elutuba suitsu täis. 

Elutuba põlengu järel.
Elutuba põlengu järel. Foto: Charlotte Hawksworth /SWNS.COM / Scanpix
Üks magamistuba pärast põlengut.
Üks magamistuba pärast põlengut. Foto: Charlotte Hawksworth /SWNS.COM / Scanpix

Kui noorimat last, vaid neljakuust tütart vannitanud ema Charlotte Hawksworth põlengu avastas, oli asi juba nii tõsine, et kolme lapse emal ei jäänud üle muud kui lapsed kokku pakkida ja elu eest korterist põgeneda. «Ma sain juhtunust teada siis, kui Riley nuttes minu juurde tuli ja ütles, et ma saan väga kurjaks ja ta palub väga vabandust,» meenutab naine.

Juhtunu avastanud, käskis naine vanematel lastel korterist ja majast võimalikult kiiresti välja joosta, mässis beebi teki sisse ja põgenes ka ise, koputades teel teiste korterite ustele, et teisi elanikke hoiatada.

Põlengu tagajärjel sai kogu korter suitsukahjustusi ja elutuba hävis täielikult. Hawksworth oli alles äsja lõpetanud selle renoveerimisele ja kulutanud töödele 5800 eurot. Tänaseks on korter elamiskõlbmatuks tunnistatud.

Charlotte´i magamistuba enne põlengut.
Charlotte´i magamistuba enne põlengut. Foto: Charlotte Hawksworth /SWNS.COM / Scanpix
Poiste tuba enne põlengut.
Poiste tuba enne põlengut. Foto: Charlotte Hawksworth /SWNS.COM / Scanpix

24-aastane Hawksworth elab praegu oma kolme lapsega isa juures ja ei tea, mida peale hakata: korteril puudus kindlustus.

«Kõik meie asjad on hävinud. Elutuba hävis täielikult, koridor on väga kehvas seisus ja magamistubades on kohutavad suitsukahjustused,» räägib naine. Pere kaotas ka kõik isiklikud esemed.

Poja peale naine viha ei kanna. «See pole tema süü. Mina oleksin pidanud kandma hoolt selle eest, et ta tulemasinat kätte ei saaks. Tunnen ikka iseennast süüdi,» ütleb naine.

Naine üritab korteri taastada, aga millal pere tagasi kolida saab, ei oska ta ennustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles