Fotod: Tallinna südames pakutakse üht ajaloolist pärli müügiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Tallinna südames ootab üks sisekujundaja käe all valminud pesa uut pererahvast.

Kolmetoaline korter, üldpinnaga 89,9 ruutmeetrit, asub 1911. aastal kerkinud majas ning kannab endas nii möödunud aegade hiilgust kui tänapäevast väärikust ja stiilitunnet.

Foto: KV.EE

Kõrgete lagedega korter on läbi maja planeeringuga ning on saanud oma sisu ja vormi sisekujundaja käe all. Pika ajalooga majas paiknevas korteris on kasutatud tollele ajastule iseloomulikke elemente, mida on omakorda vürtsitatud kaasajast laenatuga.

Foto: KV.EE

A.Uessoni ja K. Burmani projekteeritud juugendstiilis puitmaja on ehitatud 1911. aastal ning tunnistatud ka kultuurimälestiseks. 2001. aasta uuenduskuuri käigus vahetati välja kogu elektrijuhtmestik ja torustik. Lisaks paigaldati ka uus katus ja korrastati trepikoda. 

Foto: KV.EE

Korteris on autonoomne gaasikatel, soojuskandjaks radiaatorid. Parkida saab aiaga piiratud hoovis, kust omakorda leiab ka kuuriboksi, kus hooajalisi tööriistu ja tarvikuid hoiustada.

Huvi korral uuri SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles