Riik toetab korterelamute renoveerimist ja energiatõhusaks muutmist (4)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik jagab toetust.
Riik jagab toetust. Foto: Erik Prozes / Postimees

Riik aitab ühistutel katta korterelamute kordategemiseks vajalikke kulutusi.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist saatis kooskõlastusringile korterelamute rekonstrueerimistoetuse määruse eelnõu, mille järgi on korteriühistutel taas võimalik saada korterelamu renoveerimiseks ja soojusenergia kulude vähendamiseks riiklikku tuge.

«Soovime jätkata korterelamute energiatõhusaks rekonstrueerimist ja seeläbi elamufondi kaasajastamist. Selleks on 2019. aastal ette nähtud 17,5 miljonit eurot, millest saame toetada ligi 50 korterelamu rekonstrueerimist,» märkis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

Toetuste määrad

Enne 1993. aastat kasutusse võetud korterelamu terviklikku rekonstrueerimist toetatakse Tallinnas ja Tartu linnas 30 protsendi ulatuses. Tallinna ja Tartu linnaga külgnevates valdades, kus kinnisvara turuväärtus on taotluse esitamisele eelneva aasta andmetel kõrgem kui 500 eurot ruutmeetri kohta, on korterelamu rekonstrueerimistoetuse määr 40 protsenti. Siia hulka kuuluvad Elva linna, Haapsalu linna, Keila linna, Kohila alevi, Kuressaare linna, Maardu linna, Otepää linna, Paikuse alevi, Pärnu linna, Rakvere linna, Rapla linna, Sauga aleviku, Uuemõisa aleviku ning Viljandi linna korterelamud. Teistes asustusüksustes paiknevate korterelamute rekonstrueerimist toetatakse aga 50 protsendi ulatuses. 

«Sellise diferentseerimisega tagatakse paremini toetuse regionaalne jagunemine üle Eesti ning hoogustub korterelamute rekonstrueerimine lisaks suurematele asulatele ka maapiirkondades,» selgitas minister Tammist.

Lisaks korterelamute täielikule renoveerimisele, võimaldab toetus ka väiksemaid renoveerimistöid. Korterelamu väiksemamahulisel rekonstrueerimisel, mille puhul ei nõuta soojustagastusega ventilatsiooni paigaldamist, on toetusraha 10 protsenti madalam ning seda toetust ei eraldata Tallinnas ja Tartu linnas asuvate korterelamute rekonstrueerimisel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles