Vastik: üks ese meie elutubades jääb liiga tihti puhastamata

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Ükskõik, kui heaks koristajaks sa ennast ka ei pea, on suur tõenäosus, et üks ese sinu elutoas jääb pidevalt tähelepanuta.

Nimelt selgub, et ka väga põhjalikud koristajad jätavad sageli hooletusse diivanipadjad, vahendab portaal Apartment Therapy.

Diivanipadjad tunduvad paljudele miskipärast esemetena, mis ei vaja puhastamist, kuigi tegelikul kasutatakse neid väga intensiivselt ja nad määrduvad äärmiselt kiiresti. 

Puhastusekspert John Mahdessian ütleb, et padjakatteid tuleks pesta minimaalselt kaks korda kuus, kui katted on eemaldatavad. Sisu aga vähemalt kord kahe kuu jooksul. Kui katted ei ole eemaldatavad, võiks kogu patja pesta kord kuus.

Patjade pesemise eel tuleb endale selgeks teha, kuidas neid pesta võib: kõik padjad ja katted ei kannatagi märgpuhastust, kangas võib rikneda ja täidis klompi minna.

Kuivada võiksid padjad niisama õhu käes, see on kõige kindlam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles