Geniaalne: valmista soodsad pimendavad kardinad ise ühtegi õmblust tegemata

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Mida varem päike tõusma hakkab, seda enam lähevad hinda pimendavad kardinad. Aga tellimuskardin maksab palju. Õnneks saab väga hea lahenduse ühtegi õmblust tegemata ka ise valmis teha.

Juutuuber debtisdum jagab oma kanalil väga head ideed, kuidas äärmiselt soodsalt ja ühegi õmbluseta pimendavad kardinad valmistada. Selleks tuleb kõigest kangapoest pimendavat kangast osta ja see olemasoleva läbipaistva kardina taha kinnitada. Selle eelduseks on, et kardin on üles riputatud klõpsude abil.

Oluline on tähelepanu pöörata sellele, et kangas ja kardin oleksid enam-vähem üht tooni, sest säärase lahenduse puhul jääb pimendav kangas siit-sealt välja paistma ja erinevate värvide puhul võib tulemus üsna kummaline olla. 

Kommentaarides jagatakse head nõu veelgi: kaks erinevat kangast saab paremini kohakuti kinnitada, kui kasutada tekstiiliteipi. Kui tahta, et päevasel ajal oleksid õhukesed kardinad ka eraldiseisvana kasutatavad, tasuks paigaldada kaherealised kardinapuud: välimisel on õhukesed kardinad, mis on kogu aeg ees, sisemisel pimendavad kardinad, mille saab päevaajaks eest ära tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles