IKEA astub revolutsioonilise sammu meie õhukvaliteedi parandamise suunas

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA uued kardinad.
IKEA uued kardinad. Foto: Tootja foto / ikea.com

Rootsi mööbligigant IKEA asub meie kodudes olevat õhku puhastama ning seda õige uuenduslikul moel. 

Rootsi ettevõtte IKEA jätkab oma üllatuste ning tulevikku suunatud lahendustega. Mööbligigant ei tee innovatsioonilt kunagi järeleandmisi ning sellest ka nende uus, üsna edasitrügiv uus lahendus - siseõhku parandavad kardinad. 

Uuendusmeelsete kardinate mineraalainetest koosnev pinnatöötlus peaks parandama tubade õhukvaliteeti ning vähendama saasteosakeste hulka õhus.

«Me tahame lisaks õhukvaliteedi parandamisele suurendada ka inimeste teadlikkust ning juhtida ülemaailmselt tähelepanu käitumismuutustele ja -mustritele, mis aitavad hoida õhu puhtana,» ütles IKEA jätkusuutliku tootmise osakonna juht Lena Pripp-Kovac.

GUNRID kardinad peidavad endas aastate jooksul välja töötatud tehnoloogiat, mille arendamisesse on kaasatud ülikoolid üle kogu Euroopa ja Aasia. Kardinate tööpõhimõte sarnaneb taimede fotosünteesile. Uuenduslik toode peaks vallutama IKEA poed juba tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles