Vanaema köögist tuttav vastuoluline sisustusvõte on kodudes tagasi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Meie kodudes on tasapisi kanda kinnitamas üks sisustusvõte, mis on paljudele väga tuttav oma vanaema köögist, vahepeal lihtsalt unustusehõlma vajunud.

See lähenemine muudab aga märkimisväärselt meie köökide senist nägu: nimelt tuleb tagasi suur söögilaud, mille ääres sünnib enamik köögitoimetustest, sageli ka suur osa toidu ettevalmistamisest, kirjutab Pure Wow.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HENRY & CO DESIGN (@henryandcodesign) on

Vanasti oli söögilaud köögis iseenesestmõistetav, selle ääres valmistati sööki ette, söödi, selle ääres loeti lehti-raamatuid, lapsed tegid koolitükke ja joonistasid. Tasapisi kandus söögitegemine aga köögimööblile paigaldatud tööpindadele ja laudade tähtsus vähenes piirini, kus need mõnel juhul köögist üldse kadusid. 

Nüüd aga on lauad tagasi ja võtavad üle suure osa köögi tööpinna ülesannetest. Suurest söögilauast köögis on jälle saamas pere kokkusaamiskoht ja täitsa välja tõrjuvad need tõenäoliselt mõne aja jooksul köögisaared, sest suured mõnusad lauad on saarest lihtsalt märksa mugavamad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles