Fotod: magamistuba peab olema just seda värvi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Muidugi on magamistoa värvivalik maitseküsimus, aga üle ega ümber ei saa faktist, et üks värv sobib sinna teistest paremini.

Portaal House Beautiful kirjutab, et ideaalseim värv magamistubade jaoks on kollane. Seda eriti piirkondades, kus pikka pimedat aega on aastas väga palju - täpselt nagu meil. 

Kollane värv annab energiat, soodustab rõõmsameelsust, vähendab stressi. Kollases magamistoas on hommikuti märksa lihtsam ärgata kui teist tooni ruumides. Väga heaks lahenduseks peetakse magamistoa puhul ka näiteks valget, aga see ei mõju sugugi nii energiatandvalt kui kollane. 

Kindlasti tuleks neil, keda pime aeg rõhuma kipub ja hommikune ärkamine keerulisemat sorti, vältida oma magamistoas tumedaid toone. See võib küll õhtul uinuda aidata, aga hommikuti on tumedas magamistoas maast lahti saada äärmiselt keeruline. 

Aga kollane mõjub hoopis paremini. Veendu ise: 

1. Kollane on hea toon: sellega pole võimalik liiale minna, niisiis võib seda magamistoas kasutada kõikjal. 

2. Kui tahad ikka tumedat sisse tuua, tee selliseks üks sein ja täienda seda siis särava kollasega. Suurepärane tulemus!

3. Kui sa pole kollases veel päris kindel, lisa seda vähehaaval patjade ja pleedidega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grand Litier (@grand.litier) on

4. Vastupidiselt levinud arvamusele sobib kollane suurepäraselt ka valgega: tulemus ei saa liiga ere. 

5. Kollane on suurepärane toon, millega mahendada näiteks industriaalse sisekujunduse jahedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles