Suur viga libeduse tõrjumisel, mida paljud koduomanikud tegema kipuvad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Talvine libedus on tõenäoliselt oma haripunktis ja kõik koduomanikud, kellel see kohustus on, teevad usinalt libedusetõrjet. Väga paljud paraku valesti.

Ajal, mil paljude kodude majaesised, sissesõiduteed ja aiarajad on valmistatud betoonist, betoonplaatidest või betoonisegust, tuleks kindlasti loobuda libedusetõrjel soola kasutamisest. Paljud ei ole aga sellega kursis, kirjutab portaal Family Handyman.

Soola ja soolasegu kasutamisel võib betooni pinnale tekkida korrosioonikiht, mis hakkab betooni nõrgestama ja murendama. Tekivad pisikesed praod, kuhu pääseb sisse vesi. Kui temperatuurid sula järel uuesti langevad, külmub vesi pragudes ja paisutab praod suuremaks. Tulemuseks on rikutud betoonipind.

Eriti ettevaatlik tuleb olla värske betooniga, sest sajaprotsendiliseks kuivamiseks kulub betoonil tegelikult ligikaudu aasta, kirjutab portaal.

Niisiis oleks mõistlik jääda teada-tuntud alternatiivide ehk killustiku ja liiva kasutamise juurde. Need küll ei kao aiast nii nagu sool ja ilmselt tuleb nende eemaldamiseks kevadel pisut vaeva näha, aga vähemasti ei riku need ka pindu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles