Fotod: ehitajale ettemaksu maksnud mees peab raseda naisega laastatud maja pööningul elama

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toria ja Mark Rowe laastatud majas.
Toria ja Mark Rowe laastatud majas. Foto: Bristol Post / SWNS.com / Scanpix

Pahaaimamatult ehitajale ettemaksu maksnud paar on sunnitud vahetult enne lapse sündi oma kodu pööningul elama.

34aastane britt Mark Rowe ja tema naine Toria leidsid 2017. aasta lõpus ehitusfirma, kelle hooleks pidi jääma nende kodu juurdeehitus. Tööd algasid 2018. aasta juulis ja kuigi esialgu pidanuks tööd septembriks valmis olema, ei läinud asjad nii nagu kokkulepitud, vahendab Daily Mail.

Mark ja Toria soovisid oma kööki laiendada. Ettemaksu saanud ehitaja piirdus pildil nähtavaga.
Mark ja Toria soovisid oma kööki laiendada. Ettemaksu saanud ehitaja piirdus pildil nähtavaga. Foto: Bristol Post / SWNS.com / Scanpix

Septembris puhkusereisilt naasnud paar avastas, et nende maja välissein oli kavandatud laienduse kohalt maha lõhutud ja interjöör täielikult ilmastikumõjudele avatud. Paaril ei jäänud üle muud, kui end oma lõhutud kodu pööningul sisse seada, kusjuures Toria on lapseootel.

Ehitusettevõttet EJP Building Ltd. ja selle omanikku Eddie Pollardit pole neil õnnestunud endiselt tabada. Ettemaksu tasunud paar avastas oma õuduseks, et firma on kõrvaldatud ja nende raha läinud. Viimati suhtlesid nad ehitajaga eelmise aasta septembris, kui too väitis, et on haiglas.

Tehtud tööde kvaliteet on kehv ja vajab ületegemist.
Tehtud tööde kvaliteet on kehv ja vajab ületegemist. Foto: Bristol Post / SWNS.com / Scanpix

Enne ka ise ehitussektoris töötanud Mark ütleb, et ta ei suuda uskuda, et midagi sellist juhtuda sai. «Firmad võivadki lihtsalt uksed kinni panna ja klientide rahadega kaduda ning mujal otsast alustada. Ja kannatanut ei kaitse keegi,» räägib ta.

Praegu peab 25. nädalat rase Toria ronima kaks korrust, kui soovib enam-vähem elatavatesse tingimustesse pääseda, kuid mida kaugemal rasedus on, seda raskemaks see naisele muutub. Rasedus peaks olema imeline aeg, kuid Markil ja Torial pole õnnestunud seda eluetappi nautida.

Ehitaja ei vasta paari arupärimisele, mida see, mis ta endast maha jättis, õigupoolest kujutama peaks.
Ehitaja ei vasta paari arupärimisele, mida see, mis ta endast maha jättis, õigupoolest kujutama peaks. Foto: Bristol Post / SWNS.com / Bristol Post / SWNS.com

Ettemaks polnud ka sugugi mitte osapoolte esialgne kokkulepe, kuid ehitaja küsis erinevatel põhjustel lisaks sissemaksesummale iganädalaselt raha juurde, kuni lõpuks oli läinud peaaegu kogu nende eelarve: 21 800 naela 25 000, mis neil selleks tarbeks kõrvale pandud oli.

Selle rahaga lõhuti majal üks sein maha ja ehitati paar juppi uut asemele ning see on kõik. Tööde lõpetamine läheb paarile maksma veel 13 000 naela ehk umbkaudu 15 000 eurot. Ka tehtud tööd tuleb üle teha, sest nende kvaliteet on kehv.

Tegemata tööde lõpetamiseks tuleb Markil ja Torial lisaks välja käia ligi 15 000 eurot.
Tegemata tööde lõpetamiseks tuleb Markil ja Torial lisaks välja käia ligi 15 000 eurot. Foto: Bristol Post / SWNS.com / Scanpix

Pollardi vastu on esitatud võlanõue, kuid Mark ja Toria pole temast endiselt midagi kuulnud. Ka Daily Mailile jääb mees tabamatuks. «Tahame oma kogemuse jagamisega eelkõige teisi hoiatada, et keegi tema lõksu ei langeks. Ja ärge mingil juhul olge nõus ettemaksuga!» sõnab Mark, kes väga ei loodagi, et raha tagasi saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles