Väljatõstmise hirmus elavad üürnikud täidavad piinliku täpsusega üürileandja nõudeid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Inglise üürileandja on ehe näide sellest, milline üks koduomanik kindlasti olema ei peaks.

Korterikaaslased Matthew Smith ja Charlie Ingles elavad pidevas väljatõstmise hirmus. Paremat homset ootavad semud näevad kuust-kuusse ränka vaeva, et vastata oma üürileandja ootustele.

Nende üürileandja Thomas Young, kes omal ajal teenis leiba kirurgina, nõuab oma üürnikelt täpselt samasugust täpsust ja osavust, kui üks kirurgi amet nõuda võib, vahendab thesun.co.uk.

Asjatundlik koduomanik on loonud pika nimekirja kohustustest ning majapidamistöödest, mis üürnikel tema kodus elades täita tuleb. Mees käib igakuiseid kontrollringkäike tegemas ning annab nende raames üürilistele iga kord uue nimekirja toimingutest, mis võiks korteris tehtud olla. Smith ja Ingles märgivad, et tal kulub iga kontrollreidi käigus pool tundi ja vaat et pealegi, et kontrollida meeste voodialuseid, dušikabiini seisukorda ning isegi seda, kas mehed on pesumasina selle kasutamise järel ikka seest kuivaks teinud.

Koduomaniku nõudmiste seas leiab muuseas ka kohustuse ahju tolmuimejaga puhastada ning keelu oma šampoone-palsameid vanniserval hoida. Noormeeste üürikoju ei tohi välisjalanõudes siseneda ning diivanil võib lesida vaid juhul, kui pleed või mingi lina sellele kaitseks peale asetatud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles