Tõenäoliselt ei oska sa pesumasinat õigesti kasutada

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Väga paljud inimesed ei oska oma pesumasinat õigesti kasutada ja peavad seetõttu leppima riietega, mis ei ole päriselt puhtad.

Nimelt, kirjutab portaal Ideal Home, laevad peaaegu kõik pesumasinaomanikud masina liiga täis. See tähendab, et neil pole ruumigi puhtaks saada, samuti tulevad riided masinast välja kortsulisena.

Üldiselt on iga pesumasina juhises öeldud, kui mitu kilo pesu mingi programmi puhul masinasse panna tuleb, aga kui sa oma riideid päris kaaluda ei taha, siis võid laias laastus arvestada, et üks riietekomplekt ehk outfit kaalub kilo. 

Reegel on, et puuvillase ja linase pesu puhul peaks trumli ülaossa jääma kahe rusika jagu ruumi. Villase ja sünteetilise kanga puhul peaks ruumi jääma poole trumli jagu. Mõned  uuemad pesumasinad kaaluvad ise enne pesutsükliga alustamist pesu üle ja annavad märku, kui seda liiga palju on.

Kui aga lubatud kaalu eeskujulikult arvestad ja pesu ikka mustaks jääb, tuleks üle vaadata masin ise: ka see vajab regulaarset puhastamist, sest selle sisemusse koguneb igasugu sodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles