ETTEVAATUST ⟩ See mõtlematu sisustusviga võib kodu müügile kriipsu peale tõmmata

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljudele märkamatu sisekujunduslik apsakas võib kodu väärtust ning koduotsijate huvi oluliselt vähendada.

Kodu müüki kiirendavaid tegureid on palju. Enamik neist sõltuvad müüjatest endist ning sellest, kui atraktiivseks ning hubaseks on müüdav kodu muudetud. Kuna saatan peitub üldjuhul detailides, jäävad paljudel koduomanikel kahe silma vahele mõned olulised üksikasjad ja peensused, mis võivad omakorda ampsata suure tüki nende kodu väärtusest ning potentsiaalsetest ostjatest.

Paljudele silmatorkamatuid kitsaskohti saab aga juba eos vältida, vahendab mydomainehome.com.au. Paljudel koduomanikel on nimelt kombeks kogu sisustus ning mööblitükid seina äärde paigutada, seda eriti avatud planeeringu korral. See aga muudab sisekujundusliku mänguruumi oluliselt ahtamaks ning annab ruumi planeeringule visuaalselt üsna kõva hoobi. Ahtana näivad eluruumid ei pruugi ostjat kõnetada.

«Need on raisatud ruutmeetrid,» ütles sisekujundaja Elizabeth Lawson. Seina äärde lükatud mööbli asemel soovitab kujundaja mööblit grupeerida ning luua selgelt eristatavad tsoonid oma majapidamises. «Sõltuvalt ruumi suurusest soovitan luua mitu erinevat tsooni. Ei maksa keset tuba seisvat mööblit peljata,» lisas ta.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 10.11.2019 ilmunud artikli.

Copy
Tagasi üles