Ootamatu trend trügib minimalismi asemel kodudesse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minimalismi tähetund on möödas.
Minimalismi tähetund on möödas. Foto: Shutterstock

Paistab, et kevade saabudes puhuvad mõnevõrra uuemad tuuled ka meie majapidamistes.

Minimalism on kadunud, elagu maksimalism ning üle võlli interjöörid, kõlavad sisekujundajate soovitussõnad eelseisvaks aastaks.

Minimalismile vastukaaluks tuleb maksimalism jõuliste värvide, mustrite, tekstuuride ning lahendustega, vahendab mydomaine.co.uk. Tohuvabohu, kirju interjöör ning nipsasjakesed, mis omavahel kooskõlas ei ole, on sisekujundajate sõnul järgmine kõva sõna.

Sisekujundaja Abbe Fenimore'i sõnul on juba praegu paljud koduomaniku pööranud pea peale väite justkui oleks vähem rohkem. «Vastupidi, ma näen, kuidas inimesed proovivad üha rohkem ja rohkem värve, unikaalseid esemeid, kunsti ning antiiki oma majapidamistesse sobitada,» ütles ta.

Minimalismist lugu pidavatel inimestel võib pead tõstev trend esialgu silme ees kirjuks lüüa. Selle vältimiseks soovitab sisekujundaja sisustust ning aksessuaare visuaalselt grupeerida. Enam-vähem ühte patta sobituvad esemed loovad tema sõnul kirjus virr-varris pildi üldjuhul selgemaks ja organiseeritumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles