Valesti sisustatud kodu hävitab paaride voodielu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kodukujundus mängib meie elus väga olulist rolli: kehvasti kujundatud interjöör mõjutab näiteks tugevalt seda, kui tihti ja kui kvaliteetselt voodielu paarid elavad.

Kodukujundusportaal ApartmentTherapy toob välja mõned punktid, mida tuleb kindlasti silmas pidada, kui soovid, et sind iga päev ümbritsev keskkond toetaks ja soodustaks aktiivset voodielu. 

Seksuaalterapeut Megan Fleming ütleb, et meie kodune keskkond mängib väga suurt rolli selles, kui tihti meil seksi vastu huvi on. Ta kinnitab, et õigesti sisustatud kodu võib väga sageli aidata olukordades, kus seksuaaleluga on probleeme. 

Mida siis kindlasti silmas pidada? 

  • Kindlasti keerab igasugust kirge kõvasti maha segadus. Kui kodu on segamini, tekitab see stressi ja ärevust. Eelkõige tuleb tegeleda just laiali vedelevate asjadega, tolmurullid nii suurt rolli ei mängi. Stressis inimene aga reeglina seksist ei huvitu. Niisiis tuleks seada prioriteediks igapäevane kodu korrastamine.
  • Väga suure karuteene teeb paaridele teler. Kui sealt just midagi erutavat ei vaadata. Tõsielusarjad, päevaste saadete kordused ja muu säärane mõjub uinutavalt ega soodusta kuidagi paarisuhet ja omavahelist intiimsust. Hilisõhtusest telerivaatamise harjumusest tuleks kindlasti loobuda ja selle asemel varakult voodisse minna.
  • Magamistoas ei tohi olla kohta ei telefonil, arvutil ega ammugi televiisoril. See peab olema elektroonikavaba tsoon, kus võib lugeda raamatuid, magada või tegeleda teineteisega. Midagi muud sinna mahtuda ei tohiks.
  • Väga suurt rolli mängib magamistoa kujundus: see peaks olema võimalikult lakooniliselt sisustatud ruum, mille keskseks mööbliesemeks on voodi. Nipsasjakestel ja igasugusel ülearusel kolal selles ruumis kindlasti kohta ei ole. 
  • Üle ega ümber ei saa ka valgustusest. Kindlasti on väga halb ere valgus, nii et ainult laelambiga ei tohi magamistoas kindlasti piirduda. Aga kehv variant on ka täielik pimedus. Magamistoas peab olema võimalik kasutada hämarat valgust, olgu siis tegemist nõrkade pirnide või küünlavalgusega. 
  • Vähemtähtis pole ka kõikide teiste tubade kujundus: kuigi võiks arvata, et kõik toimub vaid magamistoas, on fakt, et see, kuidas on kujundatud kogu su kodu, määrab su meeleolu. Kui sa ei tunne end oma interjööris hästi, ei ole sul tõenäoliselt ka kuigi suurt huvi voodielu vastu. Seepärast on oluline sisustada kodu, mis on isikupärane ja sobib mõlemale partnerile. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles