Galerii: tänavu tunnistati Eesti kauneimaks koduks väga eriline korter

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärjati Kadrioru lossis 22. korda toimunud ajakirja Kodukiri kodukonkursi Aasta Kodu võitjad. Peapreemia said Liis ja Tanel Lindmaa, kes on loonud Kadrioru vanasse kortermajja moodsa panipaigarohke kodu.  

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul esindab võidukodu põhjamaist minimalistlikku stiili, mida kohtas seekord konkursil enim. «Kui veel mõned aastad tagasi eelistati pehmemaid, romantilisemaid jooni, siis nüüd on kodud valdavalt valge, musta, halli raamistusega ning 1960ndatele vihjava mööbliga. Samuti armastatakse väga heledat puitu,» sõnas Pajula ning lisas, et võidukodus jäid silma nutikad panipaigad, kuhu kahe väikse lapsega pere saab olmeasjad peita.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Aasta Kodu žürii liikme, K-rauta projektijuhi Mared Noore sõnul näeb Eesti kodudes aina enam julgust olla omanäoline. Üha rohkem on fotosid, kunsti, käsitööd, aga ka head ruumilahendust ning  värvide ja kontrastide mängu. «Kadriorus asuv võidukodu on ühelt poolt hubane ja teisalt moodsalt kaasaegne. Iga detail ja nurk on hoolsalt läbi mõeldud. Huvitavad lahendused on oskuslikult trepiastmete alla paigutatud peegel ja musta puidu kasutamine köögis.»

Aasta kauneima aia rajasid Eve ja Mati Tavast Suurupist.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri
Foto: Priit Grepp / Kodukiri
Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Kodukiri korraldas kodukonkurssi juba 22. korda. Tänavu osales ligi 50 kodu ja aeda üle Eesti.

Aasta Kodu patrooniks on sel aastal kunstnik Epp Maria Kokamägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles