Üüriäriks igasugune korter ei sobi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikinnisvarana eelista korterit, kus ka ise elada tahaksid: üürnik otsib endale kodu, mitte lihtsalt nelja seina. 
Üürikinnisvarana eelista korterit, kus ka ise elada tahaksid: üürnik otsib endale kodu, mitte lihtsalt nelja seina. Foto: Liis Treimann

Algaja korteri välja üürija peaks omandama pigem kaks väikest korterit kui ühe suure ja kalli, soovitab asjatundja.

Kinnisvaraäri võib olla üsna turvaline lisasissetulekuallikas, kuid selleks, et asi ka tõesti sisse tooks, tuleb teha eeltööd. Väga suurt rolli mängib siin see, millise korteri üüriäriks soetad.

Tartus üüriäriga tegelev Gerda (nimi muudetud) kinnitab, et kui on plaan selles valdkonnas tegutsema hakata, tuleb end kindlasti kurssi viia sellega, kuhu ja millist korterit tasub soetada. Väga suurt rolli mängib näiteks linnajagu, sest trendika piirkonna kinnisvara kipub olema ülehinnatud. «Olen pigem üritanud tabada kesklinnalähedasi piirkondi, mis alles hakkavad turul hinda minema. Pole mingit mõtet viimase laine sabas sörkida Kalamajja või Supilinna, kui veelgi parema elukeskkonnaga kandid südalinna lähedal on veel avastamata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles