Kinnisvara analüütik: noored kinnisvarahuvilised jälgivad hoolega meediat

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Potentsiaalsed kinnisvara ostuhuvilised jälgivad hoolega meedias avaldatut.
Potentsiaalsed kinnisvara ostuhuvilised jälgivad hoolega meedias avaldatut. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Arco Vara kinnisvara analüütiku sõnul mõjutavad meediaväljaanded potentsiaalsete koduostjate kindlustunnet. 

Lähiaastatel ootab kinnisvaraturgu üldise nõudluse vähenemine, leiab Arco Vara analüütik Mihkel Eliste. 

«Tõenäoliselt võib juba väita, et seni põhilise ostjaskonna moodustanud laulva revolutsiooni põlvkonna noored on suuremas osas oma ostuotsused langetanud, mistõttu jätkub lähiaastatel elukondliku kinnisvara üldise nõudluse vähenemine,» rääkis ta. 

Samas märgib Eliste, et väikelinnades elavatest noortest on väga väike protsent laenuvõimelised. Noorte kinnisvara soetamise õhin ja valmidus on tihtipeale nende finantsvõimekusest suurem.

«Kuna eluasemelaenu võtmise korral on laenukliendi üheks suurimaks mureks peamiselt Euribori muutumine, on viimaste kuude vältel avaldatud meedias mitmeid laenuraha kallinemisega seotud artikleid, mis on mõjutanud tarbijaskonna kindlustunnet negatiivselt,» nentis ta, lisades et inimeste tarbimisotsused ongi üldjuhul väga tugevas sõltuvuses justnimelt sellest, millist sisu peavoolumeedia avaldab.

Loe rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles