Nõmmel kasvas müüdud eramute arv aastaga tervelt 20 protsenti

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim eramuid müüdi Pääsküla asumis.
Enim eramuid müüdi Pääsküla asumis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nõmmel müüdi aastaga ligi 100 eramaja, mis on 20 protsenti rohkem kui aasta varem.

1Partner Kinnisvara konsultant Anne Pajose sõnul suurenes Nõmme elamute ruutmeetri hind 2018. aastal kümme protsenti, makstes keskmiselt 1598 eurot.

«Enim eramuid müüdi Pääsküla asumis, kus tehti ligi 30 protsenti linnaosa tehingutest,» ütles Pajos. Nõmme odavaim eramu müüdi mullu 18 000 ning kalleim 777 500 euroga.

«Kui mullu elamute müük Nõmmel võrreldes varasema aastaga kasvas, siis korteritehingute arv langes viis protsenti,» kommenteeris Pajos, lisades et ligi kolmandik tehingutest tehti suurte, enam kui 70 ruutmeetriste korteritega, samal ajal kui Tallinnas tehakse keskmiselt kõige rohkem tehinguid väiksemate kahetoaliste korteritega.

«Keskmiselt maksis Nõmmel korteri ruutmeeter mullu 1673 eurot, mis on kolm protsenti rohkem kui aasta varem. Suurim, 11-protsendiline hinnatõus toimus väikeste, kuni 30-ruutmeetriste korteritega,» täpsustas Pajos.

Linnaosa kalleim korter müüdi mullu 400 000 euro eest. Nõmme hoonestamata elamumaa kruntide keskmine ruutmeetri hind oli 2018. aastal 111 eurot. Odavaim krunt läks kaubaks 10 000 ning kalleim 300 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles