Tallinn jagab välja kopsaka summa jagu restaureerimistoetusi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja renoveerimine Tallinnas.
Maja renoveerimine Tallinnas. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinn hakkab välja jagama restaureerimistoetusi ja summa, mille ulatuses toetusi välja makstakse, on päris muljetavaldav.

Tallinna linnavalitsus jagab tänavu restaureerimistoetusi välja 225 000 euro ulatuses. Taotluste esitamise voor on avatud ja nende esitamise tähtaeg on 29. märts 2019. 

Restaureerimisel toetatakse kultuurimälestiste, Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal paiknevate hoonete, miljööväärtuslikel hoonestusaladel paiknevate hoonete ning üldplaneeringuga määratud väärtuslike hoonete restaureerimist.

Toetakse konserveerimist, algsel kujul taastamist ning optimaalsete säilitustingimuste tagamist. Enne taotluse esitamist tutvu kindlasti restaureerimistoetuste andmise korraga, mille leiad SIIT. 

Kultuurimälestise või muinsuskaitsealal paikneva ehitise restaureerimisel tuleb vastavalt muinsuskaitseseadusele lähtuda kehtivatest muinsuskaitse eritingimustest, ametis kooskõlastatud projektist või konserveerimis- või restaureerimistööde tegevuskavast.  Kultuurimälestise restaureerimiseks peab olema ameti väljastatud tööde alustamise luba ning töid võib teostada ainult vastava tegevusloaga isik.

Toetuse maksimaalne suurus on 20 000 eurot ning toetuse maksimaalne määr 75 protsenti toetatava restaureerimistöö maksumusest. Toetust antakse tööde teostamiseks, mida alustatakse pärast toetuse taotluse rahuldamise otsuse tegemist ja mis lõpetatakse hiljemalt 30. novembriks.

Toetust ei anta miljööväärtuslikul hoonestusalal paikneva hoone interjööridetailide restaureerimiseks.

Toetuse saamiseks vajalike toimingute ja blankettidega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles