Fotod: Eesti rahvas valis oma aasta lemmikkoduks ühe erilise looga elamise

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu Tõstamaal.
Kodu Tõstamaal. Foto: Priit Grepp / Kodukiri

22-aastase ajalooga kodukonkursi Aasta Kodu rahvažürii valis oma lemmikuks Merlin Miido ja Ardi Oja kaasajastatud kodumaja Tõstamaal. 

Merlin Miido tuli pärast õpinguid ja pere loomist pealinnast kodukanti tagasi ning koos kaasa Ardiga hakati  vanaemast jäänud maja endale sobivaks ehitama. Lõpuks jäi sellest 1970. aastate eramust alles vaid neli juppi välisseinast.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri
Foto: Priit Grepp / Kodukiri

(Merlini ja tema elukaaslase kodu loost on kirjutanud ka Postmees, loe SIIT!)

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta Kodu rahvažüriis ligi 7000 hääletajat, kodukonkursi finalistide galeriid vaatas 100 000 silmapaari.

«Paljud kirjutasid, et nägid Tõstamaa kodu pildil oma unistuste kodu – hele, avar, puidutooni, esile toodud vanade taladega. Valged ja heleda puiduga kodud on praegu väga armastatud,» ütles Pajula ja rõhutas, et harva, kui sisustusala õppimata luuakse nõnda terviklik kodu. 

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Aasta Kodu žürii liikme, K-rauta projektijuhi Mared Noore sõnul õhkub sellest kodust hubasust: «Läbi kogu maja on kasutatud oskuslikult puitu. Eriti tore, et vana puitu on kombineeritud kaasaegsete materjalidega, pastelseid toone puidu ja mustaga. Tulemus on helge ja soe.»

Internetihääletusel selgunud Rahva Lemmiku preemia 650 eurot on välja pannud kodukonkursi peatoetaja, kauplusekett K-rauta.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Sisustus- ja aiandusajakiri Kodukiri korraldab Aasta Kodu konkurssi juba 22. korda. Seekord osales ligi 50 kodu ja aeda üle Eesti.  Pidulik Aasta Kodu 2018 lõpuüritus toimub 11. veebruaril Kadrioru kunstimuuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles