Fotod: müüki on pandud maa alla ehitatud elumaja

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: realtor.com

Tegemist ei ole mingi punkri, vaid täiesti korraliku täismõõdus maa-aluse majaga, mille juurde kuulub aed ja kõrvalhoone.

Las Vegases on müüki pandud maa-alune maja, mis ei ole sinna ehitatud mitte maailmalõpust pääsemiseks, vaid lihtsalt sellepärast, et miks mitte ehitada oma kodu maa alla? 

Foto: realtor.com

Maja asub kaheksa meetri sügavusel ja kõik majas ning selle ümber on ehitatud nii, et elanikel oleks tunne justkui elaksid nad täiesti harilikus maapealses kodus: ka päevavalgust on püütud võimalikult ehtsalt jäljendada.

Foto: realtor.com

Pakutavas majas on viis magamistuba ja selle juurde kuulub külaliste majutamiseks sobiv kõrvalhoone, korralik aed ja bassein. Maa all on olemas ka kaabeltelevisioon ja WiFi ühendus, samuti õhupuhastid. 

Foto: realtor.com

Maailmalõpu eest see maja ei kaitse: kui maapealne õhk saastub, saastub õhk ka selles majas. Nii et tuumasõjakindlast kodust unistavale inimesele see maja ei sobi. Aga kes on sellise kummalise idee taga?

Foto: realtor.com

Maja lasi 1979. aastal ehitada ärimees Jerry Henderson, kes oli lihtsalt üks maa-aluse elu entusiast. Kui mees 1983. aastal suri, ei soovinud tema lesk maa-aluse eluga jätkata. Ta lasi selle maja kohale maa peale ehitada uue maja, kus elas oma surmani 1989. aastal.

Foto: realtor.com

Kuid mida võiks maa-aluse majaga peale hakata? Üks võimalus on seal mõistagi elada, aga kui see tundub pisut liiga ekstreemne, võiks majast saada tore ürituste korraldamise paik.

Vaata kuulutust SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles