Ameeriklasi vaimustab Eesti köökides vana tuttav detail

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Ameeriklased mõtlevad üha rohkem keskkonnasäästule ja otsivad alternatiive oma senistele harjumustele. Seetõttu avastavad nad enda jaoks sageli ka asju, mis näiteks eestlastele iseenesest mõistetavad tunduvad.

Ameeriklaste koduportaalides on juba mõnda aega tuliselt arutletud teemal, kuidas vähendada majapidamispaberi tarbimist ja mida selle asemel tarvitusele võtta. 

Selle käigus on ühtäkki avastatud tavalised majapidamislapid, mis Eesti kodudes juba ammustest aegadest vanad tuttavad. 

Nii kirjutab näiteks portaal PureWow, et majapidamispaberi kasutamine on kulukas ja keskkonnavaenulik tegevus, millele on suurepäraseks alternatiiviks korduvkasutatavad majapidamislapid, mida saab kraani all loputada ja mugavalt kuivatada.

Portaalis HomeLife on samasisulise arutelu käigus kerkinud üles küsimus, kas need lapid korduvalt kasutades haisema ei lähe, kuid need, kes julenud lapiga katsetada, kinnitavad, et kui see korralikult ära loputada, siis sellist probleemi ei teki. 

Majapidamislappide kasutamise võimalus vajab ilmselt meeldetuletust ka Eesti kodudes, sest majapidamispaberi kasutamine on ka siinmail üle piiri minemas. Olukordades, kus majapidamislapp ei sobi, võib kaaluda ka köögirätikute kasutamist. Vajadusel võib köögirätikud jagada mitmesse ossa: ühed köögis sihtotstarbeliseks kasutamiseks, teised muudeks majapidamistöödeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles