Kodutekstiil – kevadele vastu nende nippidega

Home4you
, Home4you
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Home4You

Kui õuekülm veel järele anda ei taha, on paslik tubane elu sisustustekstiili toel kevadisemaks seada. Samas ei ole liigvara mõelda ka varju all ootavale aiamööblile – on parajalt ajavaru, et rebenenud varikatuse kangas või suvepäikeses pleekinud lamamistooli madrats uue vastu vahetada.

Kodutekstiil ehk sisustuses kasutatavad pehmed materjalid nagu dekoratiivpadjad, diivanipadja katted, vaibad, pleedid, kardinad ja ka voodikatted on elemendid, mis üldjuhul ei vaja liialt suurt eelarvet. Samal ajal on nende abil võimalik teha kiire stiilimuudatus kodus või miks mitte ka terrassil.

Foto: Home4You

Pehme ja kodumaine

Jäta värvipotid ja pintslid ootama aega, mil on võimalik aknaid pikalt lahti hoida. Külmal ajal annab kodule värskema ilme luua pelgalt tekstiilitoodete ja kangavalikuga.

Diivanipadjad, kardinad ja vaibad annavad ruumile pehmust ning summutavad heli. Lisaks on kodutekstiil abiks, kui soovid võimalik lihtsasti muuta kodu üldmuljet. Et kevad on lähenemas, piisab, kui vahetada diivanipatjade katted – too halli asemel tuppa kevadiselt pastelsemaid toone või miks mitte juba suvist lillemustrit.

Foto: Home4You

Kui talvel tunduvad palja jala all mõnusad lambanahk ja karvased vaibad, vaheta kevadele vastu minnes elutoavaip millegi kergema ja õhema vastu. Ka värvitooniga annab mängida – miks mitte eelistada nüüd juba talviselt sügavtumeda asemel helgemates toonides põrandakatet. Hele vaip peegeldab ühtlasi valgust, mistõttu levib kevadine päike toas märgatavamalt.

Kui ihkad magamistoale värskust anda, on lihtne liigutus vahetada neis tubades voodikatted ja päevatekid. Pelgalt uue värvivalikuga saab muuta toa heledamaks v Samuti dekoratiivpatjade katted – too tuppa uut energiat kevadistest sisustustrendidest kantud toonidega.

Foto: Home4You

Õuemööbel saab värskema ilme ka ilma uue värvikihita

Tõik, et aiakiige varikatus suve lõppedes rebenes või aiatooli padjale kogemata punaveini sai tilgutatud, kipub meelde tulema ikka siis, kui on tahtmine aiamööbel talveurust välja tuua.

Et enamus aiatekstiile on väljavahetatavad ilma, et peaks kogu mööblikomplektiga hüvasti jätma, tasub nii keskkonna kui ka rahakoti huvides just nii talitada. Oluline on aga arvestada, et mida lähemale kevadele, seda pikamaks venivad asjatundlike õmblejate järjekorrad. Tihti on võimalik näiteks uus aiakiige katuse kangas kate tellida mööbli müüjalt, kes on kursis ka oluliste tingimustega – et kangas oleks välitingimustesse sobiv, millised on mõõdud või kuidas sobitada erinevate mööblisarjade värvitoone.

Kuigi puidust aiamööbli renoveerimisele mõeldes kipub mõte esmalt just mööbli üle värvimisele rändama, ei tasu kiirustada – ehk piisab sel suvel vaid liivapaberiga ülekäimisest, et kulutatud muljet hipsterlikult hoopis süvendada? Pane juurde ilmastikukindlast materjalist dekoratiivpadjad, vaheta välja pleekinud lamamistooli madrats ja istuta suurtesse potidesse lopsakad eksootilised taimed ning avastadki end ühtäkki igal võimalusel värsket õhku nautimas - juba esimeste kevadpäikese kiirtega.

Pane näpunäited kõrva taha ning leia sisustustekstiili toodete valik Home4you e-poest. Eritellimusel õmblusteenusega tutvu Home4you kodulehel. Transport on üle kogu Eesti tasuta – sõltumata toote mõõtudest, kaalust ja hinnast.

Foto: Home4You
Copy
Tagasi üles