Hea uudis müüjatele: majade müügipakkumiste hinnad on tõusuteel

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majade hinnad vaikselt tõusevad.
Majade hinnad vaikselt tõusevad. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/ Scanpix

Möödunud aasta detsembrikuus oli kinnisvaraportaalis KV.EE müügipakkumisel 2063 maja, keskmise hinnaga 1180 eurot ruutmeetri kohta. Aastataguse ajaga võrreldes on majade müügipakkumiste arv vähenenud 20 protsenti, müügipakkumiste keskmine hind on seevastu 5 protsendi võrra kasvanud.

Majade müügipakkumiste vähenemise taga on suure tõenäosusega konkurents erinevate kinnisvaraportaalide vahel Eestis.

Pakkumiste arv portaalis KV.EE on kahekohalise protsendimäära võrra vähenenud kõikides Eesti maakondades peale Valgamaa. Kinnisvaraturu suurimates piirkondades ehk Tallinnas-Harjumaal ja Tartus-Tartumaal on pakkumiste arvu vähenemise määr väiksemate killast.

Majade müügipakkumiste hinnad portaalis KV.EE on kasvanud pea kõikides maakondades. Müügipakkumise hinna ehk kinnisvaramüüja hinnaootuse kasvumäär on valdavalt alla 10 protsendi. Vaid mõnes üksikus maakonnnas olid detsembrikuised majade müügipakkumiste hinnad aastatagusest madalamad. Madalama hinna taga on eelkõige väike pakkumiste arv, mis muudab hinnatrendi väga ebatasaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles