Paarike renoveeris 100-aastase laeva, muutes selle muljet avaldavaks koduks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARK FOWLER / Caters News Agency / Scanpix

Gina Dutton ja tema abikaas John müüsid maha oma kolme magamistoaga maja, et elada laenuvaba elu. Nüüd on nende elupaigaks Bidefordi sadam ja koduks 100-aastane paat.

Paadi renoveerimisel on püütud olla võimalikult keskkonnasõbralikud. Elektri saamiseks on katusele paigaldatud päikesepaneelid ja vihmavesi kogutakse kokku, filtreeritakse ära ning võetakse kasutusele.

Mööbel on soetatud taaskasutuspoodidest või antud neile kohalike elanike poolt.

«Oleme iga siin elatud sekundit nautinud - hoolimata sellest, et näiteks eelmine mai oli üleujutus, mille tõttu olime vööni vees ja pidime terve alumise korruse uuesti ehitama,» ütles Gina.

«Olen õppinud armastama lainete lööke vastu paati ja isegi kõikumist. Mulle meeldib mõelda, et elame vaala kõhus,» lisas naine.

«Meil on siin väike kogukond, kes me kõik hoiame kokku ja kanname üksteise eest hoolt. Kui meie paadiga on mingi probleem, siis teised vee peal elavad inimesed aitavad meid. Sellist asja ei olnud majas elades kunagi, ma isegi ei teadnud oma naabrite nimesid,» tunnistas Gina.

«Paadis elades oleme inimestena palju kasvanud. Nüüd tunneme, et suudame toime tulla igas olukorras. Me ei pööra enam suurt tähelepanu väikestele tagasilöökidele, näiteks nagu elektri kadumine. Me parandame kõik ise ära ning liigume eluga edasi, ütles naine.

Enne paati kolimist töötasid mõlemad 80 tundi nädalas ning neil ei olnud aega iseenda jaoks. Nüüd on asjad totaalselt muutunud.

Foto: MARK FOWLER / Caters News Agency / Scanpix
Foto: MARKFOWLER / Caters News Agency / Scanpix
Foto: MARKFOWLER / Caters News Agency / Scanpix
Foto: MARK FOWLER / Caters News Agency / Scanpix
Pic by Caters News - (Pictured: The boat while it was being worked on by
Pic by Caters News - (Pictured: The boat while it was being worked on by Foto: / Caters News Agency
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles