Vanaemadeaegne väga hea koristusnipp on järsku inimesi massiliselt vaimustama hakanud

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Vanaemadeaegne väga hea ja lihtne koristusnipp on ühtäkki taas hämmastavalt suure tähelepanu osaliseks saanud.

50ndatest pärit väga lihtne nipp koristustööde kiirendamiseks soovitab vähendada kodus korrastamist vajavate esemete hulka miinimumini, vahendab portaal House Beautiful.

Eelmise sajandi keskpaiga populaarne majapidamisraamatute autor Peg Bracken  andis ühes oma teostest soovituse vabastada kodu kõigest üleliigsest, mis koristamistöid raskendab, sest siis kulub koristamisele hulga vähem aega.

Muuhulgas soovitati vabaneda vaipadest ja põrandariietest kohtades, kus nende järele igasugune vajadus puudub, näiteks köögis. Hoolega soovitati üle vaadata ka  diivanipatjade, pleedide ja mööbliesemete otstarbekus: kas interjöör kannataks, kui neid kodus ei oleks?

Kõik, mis osutus üleliigseks, soovitas Bracken kodust eemaldada, sest nii on vaja koristamisele oluliselt vähem aega kulutada.

Üleilmses minimalismihulluses on Brackeni soovitus ühtaegu taas kulutulena levima hakanud. Aga nagu tema näitel selgub, on tõesti tõsi, et kõik uus on tõepoolest taasavastatud vana, sest nagu näha, pole ka kodu minimalistlikus sisustamises tegelikult midagi uut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles