Fotod: pika ajalooga Tartu majas ootab elanikke üks harukordselt omanäoline pesa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Hoolikalt renoveeritud ning läbimõeldud lahendustega kolmetoaline korter ootab uut peremeest.

Tartus müüki paisatud korter, üldpinnaga 63,9-ruutmeetrit, on täielikult renoveeritud. Korteri uuenduskuuri käigus pandi väga suur rõhk maja väärikale ajaloole ja selle uhkele olemusele. Renoveerimisel on kasutatud vaid korralikke ja kvaliteetseid materjale. Uuendatud on ka kõik ajale jalgu jäänud seadmed ja ühendused, eesotsas uuendatud elektrijuhtmestiku ja torustikuga.

Foto: KV.EE

Ehitusregistri andmete järgi loetakse maja valmimisaastaks 1915. Tartu linna kultuuriväärtusega asjade registris oleva info põhjal peaks aga selle valmimine jääma ajavahemikku 1905-1907. Kolmas korrus ehitati majale 1964. aastal lisaks. 

Foto: KV.EE

Kolmetoalises korteris on kõrged laed ja mõnusalt kujundatud ruumid, mis jätavad hea ja küllaltki avara mulje. Renoveerimise käigus on korter saanud uue korraliku põranda ning ka eluruumi vanad seinad on sirgeks aetud. Lisaks on taastatud algupärased seinamaalingud, mõnes kohas on ka originaalmuster oma vanas heas eheduses säilinud.

Foto: KV.EE

Pakkumise kohta SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles