Videoõpetuste abil ise kodu remontinud ehituskogemuseta paar säästis tohutu summa

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darren Grogan ja Danielle Owen-Brodie.
Darren Grogan ja Danielle Owen-Brodie. Foto: Facebook

Uue kodu ostmine tõmbab pere tavaliselt rahast tühjaks, nii et siseviimistluse ja sisustuse jaoks vajaminev raha tuleb kusagilt leiutada. Või leida muid mooduseid nagu üks paar tegigi.

Suurbritannias Mancheseteris elavad Danielle Owen-Brodie ja Darren Grogan ostsid oma kodu eelmise aasta juulis pisut vähem kui 140 000 euro eest. Kuna kodu osteti laenuga ja rohkem raha neil polnud, otsustas paar remontivajava kodu ise renoveerida ja sisustada, vahendab The Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Number 44 ? (@ourfirsthome44) on

Plaan pole enneolematu, kuid silmas tuleb pidada, et ei Danielle´il ega Darrenil olnud varasemast mingeid ehitamise ja remontimise kogemusi. Niisiis sai ette võetud parajalt julge samm, mis end aga kokkuvõttes igati õigustas: isetegemisraamatute ja YouTube´i juhiste abil remonti tehes säästsid noored ligi 20 000 eurot.

Renoveerimis- ja ümberehitustööd olid põhjalikud: noored püstitasid isegi uusi vaheseinu ja ehitasid põrandaid, sest selgus, et 30ndatel ehitatud majal oli struktuuri- ja niiskuskahjustusi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Number 44 ? (@ourfirsthome44) on

Töödega alustades polnud paar kindel, kas nad teevad maja seisukorra paremaks või hullemaks, aga nad otsustasid proovida, sest ehitajatele maksmiseks neil raha ei olnud. 

Lisaks parandustöödele ehitasid noored ise ka köögimööbli. Danielle´i isa aitas samuti, palju sai ja oskas. Paaril on ka ehitajast sõber, kellega sai tehtud kokkulepe, et ta vajadusel appi ehitama tuleb, kuid Danielle ja Darren teatavad uhkelt, et tema abi pole nad siiani vajanud. Ja tänaseks on remont eaaegu lõppenud.​

Kõige riskantsemaks hindavadki noored tagantjärele vaheseinte lammutamist ja uuesti üles ehitamist, sest kogu aeg oli sees väike hirm, et midagi läheb valesti. Seda õnneks ei juhtunud ja tänaseks on valminud kaunis kodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Number 44 ? (@ourfirsthome44) on

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles