Geniaalselt lihtne nipp katuste lumest puhastamiseks (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Lund on sadanud piisavalt palju, et selle raskus hakkaks tasahilju katustele üle jõu käima. Nende lumest puhtaks saamine on aga paras katsumus. Hea nipp lihtsustab seda ülesannet aga märkimisväärselt.

Kui elumajade katused on ehitatud piisava kalde all, et mitte lund koguda või siis on piisavalt tugevad, et selle raskust taluda, siis igasugu kõrvalhooned ja aiarajatised on lume raskusest päris tublisti ohustatud.

Lumelabidaga teeb neil juhtudel midagi ära üsna harva. Sageli leiutavad inimesed igasugu omapäraseid seadeldisi, mille abil lund katustelt alla kraapida. On loodud ka mõned spetsiaalselt selleks tarbeks mõeldud töövahendid. 

Kuid saab ka lihtsamalt ja vaja ei lähe selleks sisuliselt mitte midagi muud kui korralikku köit. Vaata allpool olevast videost, kuidas köiega katuse lumest hõlpsalt puhtaks saab. 

Et tööd veelgi hõlbustada, soovitatakse mitmeid köied katusele paigaldada juba enne suuri lumesadusid - siis jääb lumega katusele ronimise vaev olemata. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles