Saagu valgus: heki pärast kolm aastat vägikaigast vedanud vanahärra saavutas võidu

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

Inglise koduomanik saavutas kolm aastat väldanud kohtulahingus võidu ning saab viimaks veidi päevavalgust oma kodukrundile. 

81-aastasel James Daviesel ei jäänud muud üle kui oma üleaedsega kohtuteed käima hakata. Kuldses eas Daviese lõputud palved ja päringud said nüüd, kolm aastat hiljem, lõpuks rahuldatud.

Daviese mure oli iseenesest mõistetav  – naabri istutatud okaspuudest hekk varjas loomulikku valgust, muutes vanahärra tagahoovi hämaraks koopaks, vahendab thesun.co.uk. Mehe naabrile, David Lyonsile, ei läinud aga kuldses eas taadi meelemure korda.

Davies proovis kord üht, kord teist lähenemist. Ka omavalitsuse ettekirjutusest polnud kasu. Naabrimees Lyons leidis pidevalt vabandusi, et etteantud kohustusest kõrvale hiilida. Kord olevat mees oma rajatud hekis pesitsevaid linde näinud, kord vedavat ilm ning valitud töövahendid meest alt. 

Lapsemängudest tüdinenud Daviesel ei jäänud seetõttu muud üle kui üleaedsega kohtusse minna. Olles oma argumendid ning soovid kohtus selgelt kuuldavaks teinud, otsustas sealne kohtusilm määrata Lyonsile 1241 euro suuruse rahatrahvi, kohustusega taadi aeda piirav hekk lühemaks pügada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles