Kolm väga head põhjust, miks unustatud trend köökides avasüli vastu võtta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrazzo
Terrazzo Foto: Marko Beric / PantherMedia / Marko Beric

Köökides on uueks trendiks tõusmas terrazzo ehk mosaiikbetoon.

Trendidel on ikka kombeks ringiratast käia, seda ka kodukujunduses. Ka 1970. aastatel alguse saanud terratsomaania kordub taas. Terratsot ehk tehiskivi kasutati varem kujunduselemendina, kas põrandatel või seintel. Nüüd on materjali tööpõli aga veelgi laiahaardelisem. Kõige enam soosivad seda unustusse vajunud materjali aga meie köögid.

Tekstuur ja sügavus

Terratso lisab asjatundjate sõnul köökidesse sügavust ning eripära. Minimalistliku lähenemisega söögitubades toob materjal esile ruumi detailid ja võlu, vahendab homebeautiful.com.au.

Värvide maailm

Värvilisest kivipurust koosnev materjal annab koduomanikele ning sisustajatele võrdlemisi laia mängumaa. Värvivalik on lõputu ning ainsaks piiranguks saab inimese kujutlusvõime.

Aegumatu klassika

Terratso üheks võluvaimaks omaduseks on asjatundjate sõnul selle mitmekülgsus ning sobivus erinevate kujundusstiilidega. Mosaiikbetooni saab kasutada nii modernse kui veidi klassikalisema lähenemisega majapidamistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles