Fotod: naine tegi koduaias langetatud 110-aastasest puust midagi haruldast (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: boredpanda.com

Kui koduaias võetakse maha seal enam kui sada aastat kasvanud puu, on see kurb päev. Aga selleks, et puu elu päris otsa ei saaks, võib sellele anda uue otstarbe, just nagu tegi see nutikas naine.

Ülemaailmselt on juba mõnda aega hoogu kogunud põnev kogukonna raamatukappide trend. Neid leidub ka Eestis: üks säärane asub näiteks Supilinnas Herne poe kõrval. 

Sellised raamatukapid toimivad põhimõttel, et kogukonna liikmed võtavad sealt raamatuid ja viivad ise uusi asemele, et raamatud püsiksid ringluses. Tegemist sisuliselt usalduse ja inimlikkuse alusel toimivate väikeste raamatukogudega, kus järelvalvet keegi ei pea.

Kuid üks raamatukoguhoidjast naisterahvas Ameerikas viis asja hiljuti uuele tasandile: kui tema koduaias tuli maha võtta 110-aastane puu, leidis Sharalee Armitage Howard, et oleks tõeliselt kahju, kui puu maine teekond sellega päris otsa saakski. Niisiis lasi ta puust paraja jupi alles jätta ja rajas sinna sisse raamatukapi.

Selleks õõnestati puutüvi seest tühjaks, ehitati peale katus, tehti korralik sise- ja välisviimistlus ning selleks, et asi eriti muinasjutuline välja näeks, paigaldati ka korralik valgustus. Kas ei teki kohe isu raamatuid lugema minna?

Foto: boredpanda.com

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles