Sisekujundajate lihtsad eelarvestrateegiad aitavad rahaasjad tasakaalu viia

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eralda vajaminev tarbetust.
Eralda vajaminev tarbetust. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sisekujundajail on mõningaid saladusi ning planeerimisnippe, mille abil keerulisest sisustusprotsessist läbi murda.

Mida kogenum sisekujundaja, seda suurem on tema kogemuste pagas ning ülevaade sisustusmaailmas toimuvast. Asjatundlik kujundaja teab, kust leida väärt mööblitükke ning kaevata välja retrohõngulisi nipsasjakesi. Samaaegselt sellega teavad nad ka, kuidas eelarve piires püsida ning võimatuna näivatele probleemidele lahendust otsida. 

Varuga eelarve ei vea alt

Üsna elementaarne toimimisviis mahub ka sisekujundajate planeerimisprotsessi. «Lisage vähemalt kümme protsenti esialgu planeeritud eelarvest juurde, niiviisi olete ootamatuteks üllatusteks ning väljaminekuteks paremini valmis,» ütles sisekujundaja Natalie Myers väljaandele domino.com. Riskide maandamiseks võib proovida eelarvet ka 25 protsendi võrra suurendada.

Kombineeri hinnalist odavaga

Pilkupüüdvaid lahendusi leidub pea igas hinnaklassis. Tuleb vaid visalt otsida ning osavalt kombineerida. Ameerika sisekujundaja Dee Murphy on näiteks veendumusel, et kallihinnaliste esemete kombineerimine veidi taskukohasemate lahendustega ei ole mitte ainult ressursisäästlik, vaid mõjub ka interjööris efektselt.

Soovinimekiri kaheks: mis peab ja mis võiks olla?

Kodu sisustama hakates tuleb paratamatult kompromisse teha. Kõige lihtsam viis kahevaheloleku lahendamiseks on nimekirja koostamine. Viimane tuleb aga rangelt kaheks jaotada ning eristada ilmtingimata vajalikud esemed asjadest, mille muretsemisega nõndapalju kiiret pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles