Toolide maailmas teeb ilma ammuunustatud vana

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Vanadel headel asjadel on kombeks lühikese eemaloleku järel naasta - niisamuti teeb see, 1950. aastatest pärit, kultustool.

Šveitsi arhitekti ning mööblimeistri Pierre Jeannereti 1950. aastatel loodud tooli ei ole sisekujundusmaailm unustanud. Kaugelt sellest - roost ning tiigipuust valmistatud tool on lühikese puhkuse järel taas interjööridesse naasmas ning seda võimsamalt kui eales varem. 

Omal ajal masstoodanguna valminud tool on nüüd kollektsionääride üheks ihaldatuimaks mööblitükiks, vahendab domino.com. Sisustusmaailma vaimustuse taga on aga ilmselt kolm asjaolu: inimesi kõnetab tooliga kaasnev möödunud sajandi hõng ja eripära; ühtlasi paelub neid ka selle skandinaavialik lihtsus ning minimalistlik ülesehitus. See on tool, mis on ajatult trendikas ning millest kuuleme-näeme kindlasti ka edaspidi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The brass collection #woandwecollection

A post shared by Olivier Abry (@olivier.abry) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles