Aasta värv eirab reegleid ning teeb tagasivaate minevikku

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta värv toob värvide sulandamise ja vastandamise moelavadelt sisekujundusse.
Aasta värv toob värvide sulandamise ja vastandamise moelavadelt sisekujundusse. Foto: Tikkurila

2019. aasta värviks on Tikkurila värvižürii valinud elava, virsikukarva Flamingo K319, mis pakub inspiratsiooniainest terveks eelseisvaks kalendriaastaks.

K319 Flamingo kuulub žürii poolt valitud 2019. aasta värvikollektsiooni, mis sisaldab endas mitmeid julgeid, ent ka veidi mahedamaid punaseid, kollaseid, rohelisi ja ka siniseid värvitoone. Energiast pakatavad toonid teevad justkui tagasivaate ajalukku, kutsudes esile nostalgiat ning meenutades Briti hooneid ja tapeedimustreid 1950-ndatest.

Foto: Tikkurila

Aasta värv valiti värvižürii poolt, kuhu kuulusid neli värvieksperti: Tikkurila OYJ turundusjuht värvitoonide alal Irina Hanhisalo, loovjuht ja kunstnik Niclas Engsäll, trendianalüütik ja ajakirjanik Susanna Björklund ja värvispetsialist Marika Raike.

«K319 Flamingo tooniga tahame anda omalt poolt panuse olla positiivne jõud ja valida julgelt tee erksamate värvide kasutamise suunas. Me tahame inspireerida pakkudes midagi ootamatut, innustada pühitsema toredust ja isikupära, samuti julgustada kõiki käima oma teed, seda ka kodu kujundamisel,» rääkis Hanhisalo.

Foto: Tikkurila

Aasta värvikollektsioon julgustab vastandama

K319 Flamingo on üks toon 2019. aasta värvikollektsioonist, kuhu kuulub kokku 16 värvitooni. Kollektsiooni üheks kandvaks ideeks on reeglite eiramine, mistõttu on ka toonid inspireeritud kahest suurest trendist moemaailmas - sulandumine ja vastandumine. Kui vastandamine julgustab reegleid rikkuma, siis sulandamine annab võimaluse kombineerida omavahel ühe ja sama värvi erinevaid alatoone.

Aasta värvist saab detailsema ülevaate Tikkurila koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles