Eesti oksjonikeskkonnast saab soodsalt kätte eestlaste lemmiknõud

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Eestlased oskavad kõrgelt hinnata klassikat oma nõudekapis: kõrges hinnas on näiteks Iittala ja Villeroy & Bochi nõud. Oksjonilt võib neid endale aga tavapärasest märksa soodsamalt soetada. Leidub ka Arabia tooteid.

Oksjonikeskkond osta.ee pakub nõudeklassikuid tavapärsest soodsamalt ning mõistagi leidub lisaks tänapäevastele toodetele ka päris korralikke haruldusi minevikust. Toome siinkohal välja vaid mõned näited.

1. Iittala sangaga kruusid «Tsaikka»

Foto: osta.ee

Vanemad teejoomiseks mõeldud kruusid on väga heas seisukorras ja nende hetkehind on kõigest 15.90. Hetkel pole tehtud ühtki pakkumist, nii et Iittala vanema toodangu huvilistel tasub kindlasti pilk peale visata.

2. 25 Arabia taldrikut

Foto: osta.ee

25 kuldrandiga taldriku hulka kuuluvad 12 praetaldrikut, seitse supitaldrikut ja kuus koogitaldrikut. Nõud on toodetud 1966. aastal ja on heas seisukorras. Alghind on kõigest 19.90.

3. Villeroy & Boch «Burgenland» suur tordialus

Foto: osta.ee

Villeroy & Bochi ühe kõrgelt hinnatud sarja suur ja ilus tordialus. Aluse läbimõõt on 31 cm, nii et sobib küllalt suurtele tortidele ja kookidele. Tegemist on fikseeritud hinnaga müügiga, aluse eest soovitakse 25 eurot.

4. Iittala Alvar Aalto vaas

Foto: osta.ee

Iittala disaineri Alvar Aalto klassikaline vaas on maailmakuulus. Samasuguse disainiga vaase on mitmes eri mõõdus, oksjonil pakutav on 12 cm kõrge. Vaasi eest soovitakse 67 eurot, uuena maksab see 100 eurot.

5. Arabia vaas eelmise sajandi algusest

Foto: osta.ee

Müügiks pakutaval vanal Arabia vaasil on märgistus, mille põhjal see pärineb eelmise sajandi alguse 20 esimesest aastast. Lillemaalinguga vaasi kõrguseks on 15,5 cm ja selle eest soovitakse kõigest 14,90 eurot.

6. Villeroy & Bochi kruusid

Foto: osta.ee

Villeroy & Bochi sarja «Spring awakening» kruusid on müügil hinnaga 15 eurot tükk. Pakkumisel on korraga 11 kruusi. Tegemist on mõnusate kohvikruusidega, millel piisavalt mahutavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles