Väga levinud viga, mida paljud kodu koristamisel teevad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kui arvad, et ainuüksi seepärast, et armastad sageli koristada, on sinu kodu puhas, võid olla üsna valel teel. Hämmastavalt paljud nimelt jätavad koristamisel tegemata ühe väga olulise etapi.

Selleks on nimelt koristusvahendite puhastamine. Kui sinu tolmulapp, tolmuhari, tolmuimeja või põrandapesulapp pole juba kuid või isegi aastaid pesu näinud, ei maksa küll arvata, et nendega koristamisel puhta kodu saavutad, kirjutab portaal The Spruce.

Puhastamata koristusvahendite külge kogunevad bakterid ja niiskete vahendite sisse kipub tekkima ka hallitus. Samal põhjusel tuleb näiteks pesumasinat regulaarselt läbi pesta: kui seda ei puhasta, ei puhasta see ka enam su riideid, vaid pigem vastupidi.

Pesta ja puhastada tuleks ka tolmuimejat ja tolmuimeja korduvkasutatavat kotti. Tolmulapid ja pesukäsnad, mida ei puhasta, levitavad mustust ja baktereid, mitte ei kõrvalda neid.

Kui päris iga kasutuskorra järel ei jõua, siis kord-kaks kuus võiks küll kõik oma koristusvahendid põhjalikult üle käia. Vaid nii on nendega koristamisel tulemuseks põhjalikult puhas kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles